Bulvár

2011.10.21. 13:10

Végleg elbúcsúztatja zenekarát Földes Hobo László

A napokon belül megjelenő A zene marad című DVD-vel végleg elbúcsúztatja a Hobo Blues Band zenekart az együttes vezetője, Földes Hobo László. A csapat búcsúkoncertjén rögzített kiadvány hanganyaga CD-n is kapható lesz.

Gyuricza Ferenc

A megjelenés apropóján Földes Hobo László közleményben jelezte, hogy lezártnak tekinti a Hobo Blues Band 33 éves történetét. A hazai blues egyik meghatározó alakja részletesen megosztotta gondolatait a csapat rajongóival.

- Féléves és elviselhetetlenül aprólékos munkával elkészült A zene marad hang- és képanyaga - fogalmazta meg Földes Hobo László. - Ottó Tivadar és Póka Egon hónapokat dolgoztak a két kiadványon, amihez a DVD vágása, szerkesztése és rendezése miatt magam is kénytelen voltam csatlakozni. A CD-n egy hangot sem javítottam, csupán a dalok közötti összekötő szövegeket kellett kivágnunk, hogy a lemez guruljon.

Mint ismeretes, a Hobo Blues Band ez év elején dupla koncerttel köszönt el közönségétől. A két előadás több mint húszezren tekintették meg. A zenekar utolsó felállásában az énekes mellett Póka Egon basszusgitáros, Tátrai Tibor gitáros és Solti János dobos játszott még. Vendégként Deák Bill Gyula is színpadra lépett, akit még 2008-ban kértek arra, hogy újra csatlakozzon az együtteshez, ám ő ezt visszautasította. Ugyancsak vendégként erősítette az együttes hangzását a gitáros Madarász Gábor, aki Földes Hobo László szólóalbumának, a Circus Hungaricus-nak zeneszerző-gitárosa is egyben.





Az albumok magánkiadásban jelennek meg, kis példányszámban, kis költségvetésből. A CD és a DVD csak korlátozott számban lesz megvásárolható, ugyanakkor a zenekar országos dedikáló turnén vesz részt, a tervek szerint 15-20 nagyvárosba jutnak el a Hobo Blues Band egykori tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!