Bulvár

2011.10.23. 08:20

Újabb klasszikus dalokat mutat be Seal

A Grammy-díjas dalszerző-énekes Seal három évvel ezelőtt jelentette meg azt a nagylemezt, amelyen klasszikus dalokat ad elő. A Soul című album a színes bőrű előadó egyik legnagyobb sikert hozó munkája lett, így elkészült annak folytatása is.

Gyuricza Ferenc

A Soul 2 című nagylemez november 21-én kerül a boltokba. Az album elkészítése során Seal ugyanazzal a stábbal dolgozott, mint a korábbi lemeznél, azaz a produceri feladatokat ismét Trevor Horn és David Foster látták el. A felvételek Londonban és Los Angeles-ben készültek. Az új albumon - amely Seal nyolcadik stúdiólemeze - elsősorban a hetvenes évek klasszikusai, azaz Marvin Gaye, Bill Withers, Al Green vagy Teddy Pendergrass dalai csendülnek fel. Az első kislemez a Let’s Stay Together című számból készült.


- Húsz éves karrierem folyamán két dolog éltetett folyamatosan, hogy jó dalokat írhassak és énekelhessek. A Soul 2 dalai természetes folytatásai az előző Soul albumnak, és mind örök klasszikusok - mondta az új nagylemez kapcsán Seal.

Seal eddigi karrierje során négy Grammy-díjat nyert, s több, mint húszmillió albumot adott el. Romantikus dalai, mint például a Prayer For The Dying, a Don’t Cry, a Love’s Divine vagy a Grammy-díjas Kiss From A Rose rajongók és kritikusok kedvenceivé váltak. Különböző zenei stílusokban is megállja a helyét, példa erre a debütáló 1991-es album, a System, amely a brit house zenei színtér egyik kedvence volt. A 2008 novemberében megjelent Soul című nagylemeze világszerte kasszasiker lett, rengeteg országban ért el platina vagy arany státuszt. Franciaországban 13 egymást követő héten volt első az albumlistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!