Bulvár

2011.07.28. 18:31

Bud Spencer nevét viseli egy németországi uszoda

Bud Spencer nevét viseli a jövőben egy német kisváros uszodája. A Baden-Württemberg tartományban fekvő Schwäbisch Gmünd városban eredetileg egy autóúton lévő alagutat akartak elnevezni a népszerű olasz színészről, fiatalok 40 ezres csoportja még a Facebook közösségi portálon is kampányolt az ötletért.

MTI

A színész, bár már nyolcvanas éveit tapossa, még mindig nagy népszerűségnek örvend Németországban.
   
Az interneten szavazást is rendeztek a névadásról, ezen nem kevesebb mint 114 542 voksoló (a város településének közel kétszerese) támogatta az ötletet, míg 1101 szavazat érkezett arra, hogy az alagút Erwin Rommel II. világháborús német tábornok, a "sivatagi róka" nevét kapja.
   
A német jog ugyanakkor előírja, hogy az infrastruktúra - különösen a közúti - földrajzi neveket viseljen. Épp ezért a település polgármestere szerda este azt javasolta, hogy a város uszodáját nevezzék el Piedone és megannyi emlékezetes filmhős megtestesítőjéről. Az előterjesztést el is fogadta a városvezetés.
   
Az uszoda még találóbb is, mert Bud Spencer - eredeti nevén Carlo Pedersoli - jeleskedett az úszásban és a vízilabdában: 1952-ben és 1956-ban is részt vett az olimpián az olasz csapat színeiben.
   
A döntéssel némileg sikerült igazságot is szolgáltatni, örökös filmbéli partnere, Terence Hill - azaz Mario Girotti - nevét ugyanis már 1998 óta viseli egy uszoda a szászországi Lommatzsch városban. A színész apja az 1940-es években ott dolgozott vegyészként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!