Bulvár

2010.12.22. 13:08

Énekese nélkül kénytelen turnézni a Kamelot

Továbbra sem léphet színpadra az amerikai Kamelot zenekar norvég származású énekese, Roy Khan. A progresszív power-metal zenát játszó formáció tavasszal újabb turnéra indul, ám az énekes kimerültsége miatt nem tarthat a többiekkel.

zaol.hu

A Kamelot Budapesten, a Sziget fesztiválon lépett fel utoljára Roy Khan-nal, az énekesre azt követően kórházi kezelés várt. Közben megjelent a kilencedik stúdióalbuma, a Poetry For The Poisoned, amelyet elvileg egy amerikai turné követett volna, ám ezt kénytelenek voltak lemondani. Az énekes gyógykezelése olyannyira elhúzódott, hogy Roy Khan a tavaszi turnén sem vehet részt, így a Kamelot tagjai helyettesítő énekesről gondoskodtak. A zenekar élén a Rhapsody Of Fire frontembere, Fabio Lione áll majd, a május 3-i budapesti koncerten is ebben a felállásban lesz látható a csapat.


A 2011-es Kamelot turné április 22-én startol majd Párizsban, és két svéd zenekar is elkíséri őket, az Evergrey, valamint az Amaranthe. Utóbbi zenekar korábban Avalanche néven volt ismert, és olyan tagok alkotják, a Nightrage és a Dragonland gitárosa, Olof Mörck, valamint a Dream Evil-ben és a Dreamland-ben is bemutatkozott Jake E. Berg énekes. Az Amaranthe és a Kamelot közötti kapcsolat Elize Ryd énekesnőnek köszönhető, aki vokalistaként szerepelt már az amerikai zenekar egy korábbi turnéján. Az Amaranthe bemutatkozó albuma tavasszal jelenik meg, a hazánkban jól ismert Evergrey pedig február végén adja ki a Glorious Collision című friss korongját.



További zenei hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!