Bulvár

2010.09.25. 21:03

Megasztár: A zsűri a Lifejune-t akarta, a közönség másképp döntött

Egyetlen zalai döntősként szombaton lépett a Megasztár színpadára a keszthelyi Lifejune együttes. A párbajban a zsűri őket találta jobbnak, ám a nézők másként szavaztak

zaol.hu


Mint arról már beszámoltunk, a keszthelyi Lifejune együttes korábban már sikeresen szerepelt az ABC tehetségkutató Bécsben megrendezett közép-európai döntőjében, egy  interneten meghirdetett versenyen harmadik lett,  az Amerikai Egyesült Államokban egy dalversenyen pedig mintegy 2500 indulóból a negyedik helyen végeztek.

A Szekeres Norbert énekes-gitáros, Erdős Szabolcs gitáros, Döbröntei Máté basszusgitáros és Gacsai Zsolt dobos felállású zenekar túljutott a Megasztár válogatóin, s a legjobb 24 közé jutott. (A fiúkről bővebben itt!)

- Nagyszerű érzés, hogy bekerültünk a legjobb 24 közé, ráadásul ott csupán négy zenekar van -  mondta Gyuricza Ferenc kollegánknak Gacsai Zsolt napokkal a fellépés előtt.

A fellépőknek nem volt könnyű dolguk. A Megasztár 5-ben egészen ugyanis új kieséses rendszert alakítottak ki: a 24 fellépőt párba állították, kaptak egy dalt, melyet ki-ki a saját képére formálhatott. Hogy melyik volt jobb, arról a zsűri - mely Presser Gábor hiányzása miatt ezúttal csak 3 tagú volt - csak véleményt formálhatott, a döntő szó a közönségé volt. Igaz, minderre nem sok idő állt rendelkezésre. Percek alatt kellett a kedvenc mellé letenni a voksunk, s valljuk be, sok ismerős, barát, rokon több szavazatot generál....

A  négy zenekar közül a Lifejune a Fivérek nevű formációval mérkőzött meg, a Hotel California című számmal léptek színpadra. Elsőkét a zalai együttes mutatta meg, mit hozott ki a '70-es évek dalából.

A két zenekar teljesen más stílust képviselve került össze, ami kissé szubjektívvá tette a megítélésüket. Mindenesetre mint a bemutatkozó filmjükben a zalaiak mondták, megpróbálták a számot teljesen magunkra önteni, a saját stílusukra formálni. Így született egy pörgős rockos verzió, s a fiúk egészen egyedivé, „nagyvilágivá”  tették az eredeti számot.  A Fivérek gitáralapokra helyezték a kapott anyagot és szinte teljesen átértelmezték, újraformálták az eredeti dalt. És jegyezzük meg, nem csak a zenében, néha  kicsit az angol kiejtés terén is

- Először New Yorkban voltam, szerelmes lettem a basszus gitárosba (Döbröntei Máté - szerk.)  Majd Madridba mentem - kezdte Eszenyi Enikő, aki Friderikusz Sándor „..de mit döntenél? kérésére azt felelte:
- Én New Yorkba mennék

- A Lifejune feldolgozása, hangzása jobb volt. Ha a közönség nagyon intelligens, az esőt választja, ha szereti a populárisabb  zenét, akkor a másodikat. Nálam az első a nyerő - összegzett Friderikusz Sándor, s hasonlóan vélekedett Mester Tamás is.

De a döntés nem az ő kezükben volt, hanem a közönségében. Míg az eredményre vártunk, Claudiától megtudtuk, hogy a Lifejune egyik tagja,  Erdős Szabolcs gitáros éppen a műsor napján ünnepelte a 22. születésnapját.

A közönségnek csupán néhány perce volt dönteni, melyik az az együttes, mely folytathatja. Bár a zsűri mind három tagja a zalai csapat mellett tette le a voksát, a nézők a Fivérek mellett szavaztak.

Mentésre volt lehetőség, ugyanis a páros fellépések után a zsűri egy megasztárost megmenthetett. A döntés nehéz volt, négy zsűri - hiszen itt virtuálisan már Presser Gábor is bekapcsolódott a munkába - négyfelé húzott. A lehetséges megmentettek között a Lifejune neve is ott volt, Mester Tamás többek között őket is besorolta abba a négyesbe, melynek a kiesését nagyon sajnálnák. Ám dönteni kellett, s végül a zalai csapat nem került be a 13 továbbjutó közé.

 

A Lifejune mér készített klippet. Nézze meg!

 

 

Fotók, videók a műsorról a TV2 honlapján. Klikk ide!

 

Zeneoldal - klikk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!