Bulvár

2010.03.11. 15:09

A sztárrendező, Guy Ritchie filmre viszi Artúr király legendáját

Sherlock Holmes után újabb klasszikus figurához nyúl Guy Ritchie: arra készül, hogy filmre vigye Artúr király és a kerekasztal lovagjainak legendáját.

MTI

A brit rendező a modern közönség igényeihez szabná az alkotást, amelynek forgatókönyvírója a Trainspotting című film révén ismert John Hodge. Sajtóértesülések szerint Ritchie már alá is írta a szerződést a Warner Brothers Stúdióval.

   
A rendezőnek legutóbbi filmjével, Sherlock Holmes kalandjainak újjáélesztésével sikerült a tengerentúlon is megvetnie lábát. A Robert Downey Jr. és Jude Law főszereplésével készült mű 470 millió dolláros bevételt hozott, ez pedig Hollywoodban is eladhatóvá tette Ritchie nevét.

   
A film alapját Thomas Malory 1485-ös versgyűjteménye adja. Az angol és francia nyelvű költemények összefoglalója a Le morte d'Arthur címet viseli. A verseket VI. századi mesék és legendák ihlették Artúr királyról, Ginevráról és Lancelotról.
   
A tervek szerint a film a legenda első felét dolgozná fel és a lovagok összeverődésével zárulna, nyitva hagyva a lehetőséget egy esetleges folytatás előtt.
   
Legutóbb Antoine Fuqua rendezésében Clive Owen főszereplésével született film Artúr királyról és lovagjairól, a 2004-es alkotás azonban nem részesült kedvező kritikákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!