Bulvár

2010.01.11. 09:03

Szexbotrány: 19 éves szeretőt tart a 60 éves politikusnő

A 60 éves Iris Robinson - Peter Robinson miniszterelnök felesége - bevallotta, hogy 19 éves szeretője van. A botrány miatt le kell mondania képviselői mandátumáról és pártjából is távoznia kell.

zaol.hu

A fiatal szeretőt tartó politikusnő ráadásul olyan üzleti ügyekbe keveredett, amelyeket - képviselői tisztségéből adódóan - be kellett volna jelentenie. A botrány férjét is érinti, aki állítólag tudott ezekről az üzleti ügyekről. Peter Robinson a brit média szerint most a politikai túlélésért küzd.

Iris Robinson tagja mind az északír, mind pedig a londoni parlamentnek, és most mindkét mandátumot vissza kell adnia, és távoznia kell a protestáns Demokratikus Unionista Pártból (DUP) is.

Shaun Woodward, a brit kormány északír ügyekkel foglalkozó minisztere a hétvégén az összes északír pártot felszólította, hogy ne veszélyeztessék a megbékélési folyamatot. Ez - mint mondta - "rendkívüli felelőtlenség" lenne. Észak-Írországban évtizedeken át terror uralkodott a katolikusok és protestánsok között. Peter Robinson egy olyan kormányt irányít, melyben a korábbi ellenségek, a protestáns DUP és a katolikus Sinn Fein vesznek részt.

Forrás: MTI/dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!