Bulvár

2009.11.19. 12:33

Jennifer Hudson játssza Nelson Mandela exfeleségét

Jennifer Hudson Oscar-díjas színésznő játssza Winnie Mandela dél-afrikai politikust a Winnie című életrajzi filmben. A film Nelson Mandela apartheidellenes szabadságharcos, későbbi elnök volt feleségének életét mutatja be.

zaol.hu

A forgatások május végén kezdődnek Dél-Afrikában - mondta el a Variety című amerikai lapnak Darrel J. Roodt rendező. Alapjául Anne Marie du Preez Bezdrob Winnie Mandela: A Life című könyve szolgált.
   
Az 1934. szeptember 26-án született Madikizela-Mandela többek között férje 27 éven át tartó börtönbüntetése idején harcolt a dél-afrikai fehér apartheidkormány ellen. Az egykoron a "nemzet anyjaként" tisztelt politikust később botrányos dívának és csalónak kiáltották ki. 1991-ben személyek elrablása és négy fekete fiatal bántalmazásában való segédlet miatt hat év börtönre ítélték, a fellebbezés után azonban pénzbüntetésre változtatták az ítéletet. Nelson Mandela 1992-ben szakított vele, 1996-ban pedig hivatalosan is elváltak.
   
Hudson nagyon örült a szerepnek, mint mondta: "ez a történelem egy nagyon fontos része, amelyről beszélni kell". A színésznő 2007-ben kapta meg az Oscar-díjat a Dreamgirls című filmmusicalben nyújtott alakításáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!