Bulvár

2009.10.13. 11:35

Stephen Gately rejtélyes halála: egy bolgár fiú saját hányásába fulladva találta meg

Mallorca - A 33 éves Stephen Gatelyt mallorcai vakációja során, egy átmulatott éjszakát követően találták holtan apartmanjában. De vajon mi okozta a halálát? A rendőrség szerint saját hányásába fulladt bele.

MTI

Meghalt Stephen Gately, a Boyzone ír rockzenekar énekese.

szerda:

A Sun megszólaltatta azt a 25 éves bolgár fiút, Georgi Dochev-et, aki Stephennel és párjával apartmanjukban tartózkodott az énekes halálának éjjelén. Bevallása szerint Georgi találta meg az énekes holttestét és ébresztette fel utána annak párját, Andrew Cowles-t.

"Mikor rátaláltam, Stephen már falfehér volt és a teste hideg. Még most is magam alatt vagyok" - így a partifiú, Georgi. "Mivel Stephen párja, Andrew a holttestet tartotta és túl ideges volt, ezért a mentőt is én hívtam ki." Utána együtt próbálták újraéleszteni az egykori tinibálványt.

Arról a fiatal fiú nem nyilatkozott, hogy Stephen halála előtt mik történtek a hálószobában. Azt kérte, mindent tisztázzon a sajtó először Andrew-val.


hétfő:

A Sun információi szerint Stephen Gately szombati halálát nyolc órás ivászat előzte meg. Stephen és barátja, Andy Cowles állítólag rengeteget ittak egy mallorcai klubban, majd otthon tovább folytatták az ivászatot egy ismeretlen, 25 éves férfivel együtt. Az énekes ezután elaludt a kanapén, Andy Cowles azonban már csak ébredés után talált rá partnere holttestére.

A rendőrség szerint a 33 éves énekes saját hányásába fulladt bele, így barátja már hiába próbálta meg újraéleszteni. Az orvosok megállapították, hogy a tüdeje megtelt vízzel.

Az ismeretlen férfi eltűnt az apartmanból, vallomása miatt kereseik, azt azonban kizárta a rendőrség, hogy bármi köze lenne Stephen halálához.

vasárnap:
Az 1990-es években rendkívül népszerű fiúegyüttes szűkszavú vasárnapi közleménye szerint a tragédia váratlanul, egyelőre tisztázatlan okból következett be szombaton a spanyolországi Mallorca szigetén, ahol a 33 éves énekes és színész vakációját töltötte élettársával, Andrew Cowlesszal.
   
Az énekest az üdülősziget nyugati csücskén, Port Andratx üdülőhelyen, egy apartmanban találták holtan egy átmulatott éjszaka után.
   
Halálát szombat délután két órakor állapították meg, a váratlan tragédia okát boncolás útján próbálják kideríteni. A spanyol rendőrség annyit már elárult, hogy bűncselekményre utaló jel nincs; Gately egyszerűen nem ébredt fel a bárokban töltött éjszaka után.
   
Stephen Gately volt a legfiatalabb tagja az 1993-ban újsághirdetés útján összetoborzott Boyzone-nak, a Take That sikere nyomán alakult számos fiúegyüttes egyik legsikeresebbikének.
   
Ronan Keatinggel együtt Gately volt az egyik vezető énekese az együttesnek, amely az 1990-es években több mint tízmillió lemezt adott el. Legnagyobb sikereik közé a Words és a No Matter What című dalok tartoztak.
   
A banda 2000-ben feloszlott, a múlt év végén azonban újra összeállt, de a hajdani sikereket már nem tudták megismételni.
   
A köztes időben Gately több szólóalbumot adott ki és szerepelt olyan zenés produkciókban, mint a József és a színes szélesvásznú álomkabát.
   
Stephen Gately fiatalon bekövetkezett halála sokkolta a brit és az ír zenei világot.
   
Egy szóvivő szerint kollégáját, Ronan Keatinget "teljesen padlóra küldte" a halálhír. Elton John részvétnyilvánításában "a legszeretetreméltóbb, legbarátságosabb léleknek" nevezte. Bertie Ahern volt ír miniszterelnök "óriási tragédiának" nevezte egy olyan "csodálatos zenész" halálát, aki élete 33 évéből 15-öt a csúcson töltött.
   
Stephen Gately 1999-ben azzal keltett feltűnést, hogy a fiúzenekarok tagjai közül elsőként nyilvánosan vállalta homoszexualitását, darabokra zúzva lányrajongóinak szívét. 2006-ban Angliában polgári esküvőn kelt egybe partnerével, Andrew Cowlesszal.

Forrás: MTI, The Sun

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!