Bulvár

2009.10.29. 13:37

Betörők Hollywoodban: Orlando Bloom és Paris Hilton otthonában is fosztogattak (frissítve)

Négy fiatal ellen emelt vádat a Los Angeles-i ügyészség szerdán, mert feltételezések szerint az elmúlt hónapokban társaikkal együtt 3 millió dollárt (560 millió forintot) meghaladó értékben tulajdonítottak el luxustárgyakat hollywoodi sztárok otthonaiból. A rendőrség szerint tinédzser rajongókról van szó.

Kerkai Attila

A többek között Lindsay Lohan, Megan Fox, Orlando Bloom, Audrina Patridge, Paris Hilton, Rachel Bilson, Brian Austin Green és Ashley Tisdale otthonait ért betörésekkor a fiatal rablók ruhákat, ékszereket és más értéktárgyakat loptak, amelyek egy részét azóta visszaszolgáltatták.
   
A rendőrség közlése szerint a tizenéves rajongók - hárman közülük 18, a negyedik 19 éves - celebblogokat és hasonló témájú honlapokat bújtak, ahol pontosan megismerhették kedvenceik értéktárgyait. Ezután, ugyancsak az internetről, megtudták a sztárok címét, majd a ház megfigyelése után az alkalmas pillanatban betörtek a gyérül őrzött ingatlanokba. A rendőrség szerint ajtókon, ablakokon, egy esetben pedig a kutyabejárón át hatoltak be az épületekbe.
   
A 2008 októberétől idén szeptemberig tartó betöréssorozatban a rajongók márkás ruhákat és ékszereket loptak el. "Ha mond egy nagy ruhamárkát, szinte biztos, hogy találni ilyet az ellopott holmi között" - mondta Brett Goodkin Los Angeles-i rendőrtiszt.
   
Goodkin szerint a rajongókat "celebmánia és mohóság" vezette a betörésekkor. Úgy gondolták, "vicces, amit tesznek, egyfajta adrenalinlöket" - fogalmazott.
   
A rendőrség szerdán bemutatott egy bizonyító erejű fényképet, amelyen Paris Hilton 2 millió dollár (374 millió forint) értékű eltulajdonított ékszerei láthatók.
   
A tárgyalásra jövő hónapban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!