Bulvár

2009.09.18. 12:09

Star Wars balhé: a Jedi lovag nem mehet a boltba, ha rajta van a csuklya

London - Pert fontolgat a Jedi lovagvallás brit vezetője egy nagyáruház ellen, amiért az megtiltotta neki köpenye csuklyájának viseletét vásárláskor.

zaol.hu

 A Jedi egyház végső soron George Lucas amerikai filmrendező és forgatókönyvíró műve, mivel neki köszönheti a világ a Csillagok háborúja (Star Wars) mozifilmeket, összesen hatot. Ezekben szerepelnek Jedi lovagok, akiknek magatartása annyira megtetszett sokaknak, hogy külön vallást szerveztek rá. A 23 éves Daniel Jones alapította meg a Nemzetközi Jedi Egyházat, ő maga Walesben él.
   
"Jedi előírásaink szerint otthon vagy a munkahelyen nem muszáj, de nyilvános helyen viselnünk kell köpenyünk csuklyáját" - idézte a Daily Post című brit lap.
    
A férfi csupán ebédrevalót akart venni, amikor az áruház biztonsági embere közölte vele, hogy vagy felfedi fejét egészen csuklyája alól, vagy távozik. Jones erre elmagyarázta, hogy a viselet vallási kötelessége és átadott egy névjegykártyát, amely Jedi egyházvezetői tisztét igazolta. Hiába erősködött, kitessékelték, mert nem volt hajlandó felfedni fejét, jóllehet, csuklyája az arcát nem takarta.
   
Jones úgy véli, hogy vallási meggyőződésének áldozata lett, és diszkriminálták.
   
Az áruház meg úgy, hogy csak a biztonsági előírásokat hajtotta végre. 
   
"Minden Jedi lovagot szívesen látunk, de megkérjük őket, hogy hajtsák hátra a vállukra csuklyáikat. Obi-Wan Kenobi, Yoda és Luke Skywalker (ők filmbeli "éljedik") mindannyian felbukkantak csuklya nélkül is, és nem váltak a Sötét Oldal martalékává, tudtunkkal az egyetlen, aki sosem vált meg csuklyájától, a birodalom vezére" - mondta az áruház szóvivője.
    
Rosszul. A filmsorozatot ismerők tudják, hogy a (folytatásokként később készült első részekben) abszolút csuklya nélkül szerepelt a negatív főhős, például a köztársaság kancellárjaként.

Forrás: MTI

Olvassa el a csatolt anyagok között a Csillagok Háborújáról szóló cikkeinket!

További érdekességeket talál Celeb-börze és bulvár hírek rovatunkban! Klikk IDE! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!