Bulivan

2013.07.21. 22:00

Alter-pop és rock a Rába partján

Eddigi legerősebb programjával állt elő idén az AlteRába. A vasi kisvárosban immár negyedik alkalommal rendeztek zenei fesztivált.

Gyuricza Ferenc

Az Alterába az elmúlt három év során bizonyította, hogy van helye a hazai fesztiválpalettán, a körmendi rendezvény elsősorban a vasi és zalai fiatalok körében vált népszerűvé. A négy és fél napos program az idén már harminc éves jubileumát ünneplő Auróra fellépésével tegnap késő éjjel ért véget, a főszervező Hegedűs László azonban már szombaton elégedetten nyilatkozott.

- Mindenben sikerült előre lépnünk - magyarázta. - Saját véleményem és a visszajelzések alapján is jobb a program, végre nagyon kedvező az időjárás, s ez az érdeklődők számára is pozitív hatást gyakorolt, a korábbi évekhez képest a látogatók száma is nőtt.

Az AlteRába színpadán a Firkin: jobbról Virág Lili hegedűs, mellette pedig Marthy Barna énekes (Fotó: Gyuricza Ferenc)

Hegedűs László azt mondja: ez többek közt annak is köszönhető, hogy a zalai fiatalok is mindinkább felfedezik maguknak az Alterábát. Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Keszthelyről, illetve Lenti térségéből egyaránt érkeztek szórakozni, kikapcsolódni vágyók a Rába partjára.

- Három olyan zenekar került be a szombati programba, akiket nagyon szeretünk - válaszolta kérdésünkre a keszthelyi Horváth Zoltán. - Főleg az Anna & The Barbies koncertjére vadásztunk, még májusban láttuk őket először Zalaegerszegen, de A Kutya Vacsorája és a Quimby is a kedvencek közé tartozik. Jó volt őket egymás után látni.

Horváth Zoltán szerint sajnálatos, hogy a Balaton partján nincs hasonló rendezvény, pedig lenne rá igény. Így marad az utazás, a Keszthely és Körmend közti közel 75 kilométeres távolság azonban még éppen vállalható volt számára.

A körmendi fesztiválon 32 előadó lépett fel, főleg a rock és alter-pop műfaját képviselve. Az országos hírű előadók mellett feltörekvő zenekarok is lehetőséget kaptak, Zalát a Jóindulat és a Kocsmazaj képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!