Bulivan

2013.04.09. 10:12

MirrorEggs: hamarosan saját dalokat is bemutatnak

Zalaegerszeg - Kedvenc előadóik nyomdokain járva hozták létre saját zenekarukat azok a zalaegerszegi és környékbeli fiatalok, akik a közelmúltban mutatkoztak be a közönség előtt. A MirrorEggs nevű formáció punk-rockot játszik. Repertoárjukban egyelőre feldolgozások szerepelnek, ám hamarosan saját dalokkal is előrukkolnak.

Gyuricza Ferenc

Legalábbis ezt ígéri az együttes alapítója, a gitáros Horváth László. A sokak által KisDobos becenéven ismert zenész korábban a Radiowaves tagja volt, majd annak kényszerű feloszlása után döntött úgy, hogy új társakat keres maga mellé.

- Már a Radiowaves idején elkezdtem gitáron tanulni, hiszen elő akartam lépni a dobok mögül - magyarázza a MirrorEggs vezetője. - Miután a punk-rock stílusát kedvelem a legjobban, az egyértelmű volt számomra, hogy ebben a műfajban akarok dolgozni. Viszonylag hamar rátaláltam társaimra is, olyanokat kerestem magam mellé, akik hasonlóan gondolkodnak.

MirrorEggs zenekar, elől balról jobbra: Lucz Alexandra basszusgitáros, Nagy Bálint billentyűs, Csordás Gergely szólógitáros és Kiss Elíz Lili énekes. Hátul Gazsi Máté dobos és Horváth László ritmusgitáros. Fotó: Gyuricza Ferenc

A MirrorEggs basszusgitárosa így Lucz Alexandra, énekese Kiss Elíz Lili, míg dobosa Gazsi Máté lett. A szólógitárost egy közösségi oldal segítségével találták meg Csordás Gergely személyében, míg a billentyűsük, a zeneiskolai tanulmányokat folytató, zongorán kiválóan játszó Nagy Bálint eredetileg csak vendégként segítette ki őket, ám az első koncert után állandó taggá lépett elő.

- Egyelőre 11 számos műsorunk van, minden dal feldolgozás - folytatta Kiss Elíz Lili. - Azért ezeket választottuk, mert így jobban összerázódik a zenekar. Fél éve vagyunk együtt, saját dalokkal nem biztos, hogy ilyen gyorsan ment volna. Most azonban már készen állunk arra, hogy azokat is bemutassunk, a következő koncerten már játszunk is egyet.

A saját dalok ötleteit többnyire Geri és Laci hozza, a végleges változatokat azonban már együtt dolgozzák ki. A szövegeket Lili és Laci jegyzi. A zenekar nevét szintén Lili találta ki, egy próba után ötletelgettek, összetett szavakat próbáltak groteszk tükörfordítással átültetni angol nyelvre. Az énekesnek így jutott eszébe a tükörtojásról a MirrorEggs, ami rögtön elnyerte a többiek tetszését is.

- Nincsenek különösebben nagy vágyaink, mindössze játszani szeretnénk, koncertezni, másokat szórakoztatni - szögezte még le a zenekarvezető. - A Téglagyári Megállóban is játszó Máté kivételével senkinek nem volt színpadi rutinja. Magamat is ide sorolom, hiszen gitárosként én is most mutatkoztam be először közönség előtt. Volt némi kockázat a dologban, de mindannyian azt mondtuk, próbáljuk meg, legfeljebb, ha nem megy, abbahagyjuk. Ehhez képest már a következő fellépések időpontja is megvan, április 18-án a diákfesztiválon játszunk, 20-én a Grabowsky Clubban, a Prosectura előtt, május 2-án pedig a Pálinka és Mangalica Fesztiválon léphetünk fel. Van néhány baráti zenekar, ilyen a lenti StarRown, valamint a Pokolgép dobosának, Veress Marcinak másik együttese, a Poison Of Marvel, velük ugyancsak tervezünk néhány közös koncertet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!