Bulivan

2012.03.16. 16:42

Marco Müller lett a római filmfesztivál új igazgatója

A velencei filmfesztivál éléről nemrég távozó Marco Müller veszi át a Római Nemzetközi Filmfesztivál művészeti vezetését a Fondazione Cinema per Roma pénteki hivatalos bejelentése szerint.

MTI

Paolo Ferrari, a fesztivál igazgatója úgy fogalmazott, rendkívül elégedett, hogy Müllert nevezik ki a fesztivál művészeti igazgatójává.
   
"Nem is lehetnék boldogabb, 22 év után végre visszatérek városomba, hogy olyan munkát végezzek egy projekten, amely lelkesedéssel tölt el" - mondta a svájci gyökerekkel rendelkező világhírű szakember, aki kinevezésével Piera Detassis helyébe lép.
   
Az angolul, franciául, olaszul, a kínai mandarin és kantoni változatát egyaránt jól beszélő Marco Müller 2004 óta állt a világ legrégebbi filmes seregszemléje, a velencei filmfesztivál, a Mostra élén. Érkezésekor Moritz de Hadelnt váltotta, helyére pedig Alberto Barberát szerződtették.

Müller a velencei előtt a rotterdami és a locarnói filmfesztiválokat is vezette 1989 és 1991, valamint 1991 és 2000 között.
   
A római filmfesztivált hetedik alkalommal rendezik meg idén, és bár fiatal seregszemléről van szó, rendre a filmvilág legnagyobb csillagai tisztelték meg jelenlétükkel. Müller szerint továbbra is olyan fesztiválban kell gondolkozniuk, amely nyitott és elfogadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!