Bulivan

2011.05.12. 12:48

Kosztümös filmet forgatnak Győrben: Árpa Attila és édesapja a producer

Kosztümös filmet forgatnak Győr belvárosában; a 19. század harmadik negyedét idéző német történet előkészületei jövő hétfőn kezdődnek - hangzott el a filmet producerként jegyző apa-fia páros, Árpa Attila és Árpa József csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI

Petra Durst-Benning Die Samenhändlerin (A magkereskedőnő) című regényét dolgozzák fel a német ZDF közszolgálati televízió megbízásából. A mintegy másfélórás produkció várhatóan jövő tavasszal kerül a képernyőre, ezt követően futhat magyarországi csatornákon.
   
A rendező Michael Keusch, akinek nevéhez több Steven Seagal-film is fűződik, a stáblistán helyet kapott "a német Robert De Niro", Peter Sattmann, valamint több feltörekvő tehetség. A történet veleje a "felszínes házasság" és az igazi szerelem konfliktusa.
   
A 75 tagú - 230-250 helyi statisztával kiegészülő - stáb jövő hétfőtől június 6-ig készíti elő a forgatást, amely június 7-én kezdődik, és 12 napon át tart. A munkálatokat ötnapos bontás követi majd, ennyi idő alatt állítják vissza az eredeti városképet.
   
Győrt azért választották, mert vendégszerető a város, gyönyörű a környezet és nem viseli magán a modernség olyan jeleit, mint a villanyvezetékek, ráadásul apjának a Szigetközben van egy tanyája - mondta Árpa Attila. Közlésük szerint a regény története a Stuttgarthoz közeli Göttingenben játszódik, annak belvárosa azonban olyannyira átalakult, hogy nem lehetett ott leforgatni a művet.
   
Árpa Attila kitért arra is: a forgatás idején kissé átalakítják a legtöbb jelenet helyszínét, a Bécsi kapu tér házait például az 1860-70-es évek németországi városképére formálják, a tér közepén álló Kisfaludy Károly-szobrot pedig a filmben - számítógépes trükkel - egy szökőkúttal "helyettesítik" majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!