Bulivan

2010.09.30. 14:23

Arizonában szerepel a Kaméleon

Az Egyesült Államokban, az arizonai Scottsdale nemzetközi filmfesztiváljának programjában szerepel Goda Krisztina Kaméleon című szélhámosfilmje.

MTI

A Phoenix mellett fekvő Scottsdale-ben az elsősorban a külföldi filmeknek szentelt fesztiválon - a mustra honlapja szerint - 20 ország 27 alkotása szerepel idén, köztük 5 tavalyi Oscar-nevezés.
   
A pénteken kezdődő seregszemlén Goda Krisztina filmjét - a 2010-es Oscar-díj idegen nyelvű kategóriájának magyar nevezését - szombaton és vasárnap láthatja az amerikai közönség, de a fesztivál szervezői felkészültek arra a lehetőségre is, hogy fokozott érdeklődés esetén pótvetítéseket is tartsanak a filmből - hangsúlyozták a közleményben.
   
Az ötnapos fesztivál nyitófilmje a Stieg Larsson nagysikerű Millennium-trilógiájának utolsó része alapján készült A kártyavár összedől című svéd-dán-német thriller lesz Mikael Nyqvist és Noomi Rapace főszereplésével, míg a zárófilm a Tony Goldwyn rendezte Conviction az Oscar-díjas Hilary Swankkel, valamint Sam Rockwell-lel és Juliette Lewis-szal.
   
A Kaméleonnak a magyarországi bemutató óta eltelt időszakban a Scottsdale International Film Festival a 10. egyesült államokbeli és a 38. nemzetközi fesztiválszereplése, és még további négy meghívása van csak a tengerentúlra - emelte ki a filmet forgalmazó HungariCom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!