Bulivan

2010.02.28. 09:58

Villámtolvaj, az olimposzi sztori

A Harry Potter után itt a Villámtolvaj című új film, amit számosan a Harry Potterhez hasonlítanak. A történet egy 12 éves srácról szól, aki nem egy mintagyerek. Hamarosan rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik.

Zalai Hírlap

 Bekerül ugyanis egy különös nyári táborba, ami nem más, mint a félistenek titkos kiképzőközpontja. A fiú a görög mitológia szereplői között találja magát, és kénytelen részt venni hadakozásaikban: őt küldik el, hogy visszaszerezze Zeusz ellopott villámját, amit Hadész, az alvilág ura rejteget.

 



Percy földön, égen és föld alatt üldözi a villámot, s közben jól szórakozik. A filmben a görög mitológia tucatnyi híres személyisége megelevenedik, lássuk hát, ki kicsoda az Olimposz környékén? Zeusz: A legfőbb isten, az égi uralom, az igazságosság, az erkölcsi világrend, az eskü őre. Felesége Héra. Poszeidón: Tengeristen, aki háromágú szigonyával korbácsolja fel és simítja el a hullámokat, ha földre sújt vele, földrengés keletkezik. Tenger alatti palotája van. Aphrodité: A szépség és a szerelem istennője, noha ő maga nem lehetett boldog a szerelemben. Apollón: Zeusz gyermeke, a fény, a jóslás és a lantos költészet istene. Arész: A gyűlölködő csaták istene. A csata kimenetelével nem törődött, csak a harci zajt és lobogást szerette. Pallasz Athéné: Zeusz fejéből pattant ki felnőttként, teljes fegyverzetben. Az értelem, a művészi munkák istennője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!