Bulivan

2010.02.10. 12:51

Idén rákerül a győztesek neve az Oscar-szobrokra

Idén nem jelöletlen Oscar-szobrokat visznek haza az Amerikai Filmakadémia díjának nyertesei: a díjátadás után minden győztes nevét ráerősítik a szobrára.

MTI

A korábbi években a nagy presztízsű filmes díj nyertesei hazavihették az ünneplés után megérdemelt szobrukat, és később személyesen kellett bevinniük a filmakadémiához, hogy ott rákerüljön a nevük is.

"Egy Oscar-szobor nem teljes a név nélkül" - hangsúlyozta Tom Sherak, az Amerikai Filmakadémia (AMPA) elnöke, hozzátéve: ezért úgy döntöttek, hogy már a március 7-i díjátadó ceremóniát követő bálon minden szoborra felteszik a győztes névtábláját.

Így idén az Oscar-szobrokat gyártó R. S. Owens cég előre elkészíti mind a 197 potenciális nyertes táblácskáját, amelyen a név, a kategória, a film címe és az évszám is szerepel. A győztesek tiszteletére tartott Kormányzók bálján (Governors Ball) aztán egy alkalomhoz illő külön teremben fogadják majd a friss Oscarosokat, és a technikusok nyomban felszerelik a díjaikra a táblát.

A fölöslegessé vált névtáblák sem vesznek kárba, mert újrahasznosítják őket.

A Kormányzók bálját a díjátadónak helyt adó Kodak Színház tőszomszédságában található Hollywood and Highland Centerben rendezik meg. A bálra 1500 vendéget várnak a márciusi estén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!