Borosta

2013.01.09. 18:15

Csevegés a Facebookon

Zalaegerszeg - Rövidebb hangüzenetek küldésére is alkalmas a Facebook Messenger üzenőprogram új változata.

Horváth A. Attila

A hasznos funkciót Android és iOS rendszerű okostelefonokon, illetve tableteken próbálhatják ki a Facebook-közösség tagjai. Az újítást hozó 2.2.4-es verziófrissítést január 3-a óta érhetik el az androidos felhasználók. A Facebook Messenger eddig is a gyors és egyszerű üzenetküldés terepe volt, ám a chatelésen, szöveg- és fotómegosztáson túl mostantól az élőbeszédes kommunikációra is lehetőséget kínál.

Előbb a Messengerben "diktafonos" módszerrel rögzíteni kell a hangüzenetet, s máris továbbíthatjuk azt a címzettnek, aki meghallgatás után ugyanígy válaszolhat - akárcsak CB-rádión beszélgetnénk. A Google Play kommentjei közt olvasható, hogy bizonyos eszközökön nem tökéletes még a szolgáltatás (nyilván javítják a hibákat), ugyanakkor e funkció beépítésével igencsak felgyorsíthatja az internet alapú telefonálás térnyerését a legnépszerűbb közösségi médium. Sőt, a hírek szerint egy Skype-szerű, valós idejű nettelefonnal is készül a Facebook.



A Facebook Messenger új verziójának androidos felülete

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!