Borászat

2012.09.24. 16:22

A borkultúra fejlesztéséért

Zalaegerszeg - Mint már hírül adtuk, pénteken megalakult a Zalai Borturisztikai Klaszter. A klaszter hat alapítója a zalai borászatok és borkultúra fejlesztését, a borturizmus segítését tűzte zászlajára.

Hajdu Péter

Pál János, a klaszter elnöke sajtótájékoztatón elmondta, egyik céljuk a közös pályázatok kidolgozása. – Emellett nem titkolt célunk, hogy az egyedi termékek piacát fellendítsük, hiszen Zala megye bővelkedik ilyen árukban és szolgáltatásokban, azonban a nem megfelelő marketing miatt ezek nem kapnak elég figyelmet. Szeretnénk elérni, hogy a Zalai Borturisztikai Klaszter nevet szerezzen a turisztikai és borvidékek szolgáltatói között, ehhez pedig kidolgozunk egy egységes minősítési rendszert – mondta Pál János. Ezzel garantálják, hogy a klaszter védjegyével ellátott vállalkozások megfelelő minőségű szolgáltatást kapnak. Legfontosabb céljaikat 2 év alatt akarják megvalósítani, lefektetve az alapjait egy akkreditált klaszternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!