Belföld

2009.05.26. 10:01

Tetten ért uzsorások - pontos nyilvántartást vezettek az adósokról!

Miskolc - A pénz átvételekor fogták el a rendőrök az a két uzsorást, akik ellen egy idős nő tett feljelentést az encsi rendőrkapitányságon.

zaol.hu

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: az encsi rendőrkapitányságon az idős asszony a napokban tett bejelentést arról, hogy huzamosabb ideje úgynevezett uzsorakölcsönre szorult. A visszafizetés őt és családját állandó nélkülözésnek tette ki, ezzel rákényszerült arra, hogy újra pénzt kérjen.

A nő elmondása szerint a pénzügyi tranzakciókról soha semmilyen papírt, szerződést nem írt alá. Az ügyletekre az volt jellemző, hogy a kért összegeket a következő hónapban duplán kellett visszafizetni - tette hozzá Dobi Tamás.

Az encsi rendőrkapitányság uzsora bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást. Az információk alapján a rendőrök akkor csaptak le az encs-fügödi férfiakra, amikor azok a sértettől átvették a "kamatos pénzt".

Az elkövetőknél tartott házkutatás során egyfajta kölcsönzési nyilvántartást, "uzsoranaptárt" találtak, amelyekben nevek és különböző összegek sorakoztak.

A helyettes szóvivő közlése szerint talán az encsi kistérségbe is eljuttatott, uzsora elleni naptárnak is köszönhető, hogy a sértett jelentkezett a rendőrségen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által, a szociális tárca által támogatásával kiadott naptár egyszerűen és közérthetően, képregény formában hívja fel a figyelmet az úgynevezett kamatos pénzek veszélyeire.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!