Belföld

2016.01.21. 14:12

Cölibátust fogadott a gólyatábori erőszakoló

Szerinte a rossz döntései miatt került megint börtönbe, három könyvet írna, szabadulása utáni tervei között pedig a cölibátus és az állatok megmentése szerepel.

Az ELTE  gólyatáborban másodfokon szexuális erőszak miatt elítélt férfivel beszélgettünk a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

„Nem sok kellett ahhoz, hogy megfojtson. Azon gondolkoztam közben, hol fog elásni. Végig ez volt bennem. Mert a szemében akkor, ott azt láttam, hogy ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor nekem végem. Szerintem képes lenne ölni″

– ezek a legtöbbet idézett mondatok attól a lánytól, akit a vád szerint az ELTE gólyatáborában kényszerített szexre a tábor fotósa. A hvg.hu-n megjelent interjú a férfi szerint viszont csak egy retorikailag rendkívül professzionálisan megszerkesztett újságcikk volt.

– többet viszont nem mondhatott, mert azzal megsértette volna a bírósági végzést.

 

Eszerint és a sértett személyiségi jogainak védelme  miatt a konkrét esetről nem is kérdezhettük. Az interjúba csak úgy egyezett bele, ha még a monogramját sem írjuk le, noha a nevét valószínűleg az egész ország ismeri. 97 mappában – kiadókra lebontva – gyűjti a róla megjelent cikkeket, melyekben szerinte orbitális nagy baromságokat írtak. Az Index/Velveté a 39-es dosszié.

A férfi az ELTE Tanító-és Óvónőképző Karának 2014-es gólyatáborában fotósként dolgozott. Augusztus 31-én a sonline.hu-n írtak először arról, hogy a fonyódligeti táborban megerőszakolhattak egy lányt, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pedig megerősítette, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt kezdtek nyomozni. A 39 éves fotóst 2015. június 3-án

A nyomozás alatt ugyanis kiderült, hogy a férfi végig fotózta történteket, amit másodfokon a bíróság már figyelembe vett. Az új bűncselekmény miatt az ügyben a Pécsi Ítélőtábla mondja ki majd a végső szót.

A férfinek 1996-ban és 2004-ben is volt már hasonló ügye. Először erőszakos közösülés, majd szemérem elleni erőszak miatt kellett bíróság elé állnia. 1996-ban egy egyéjszakás kalandból lett 7 éves pereskedés.

Állítása szerint csak egy éjszakára jött össze egy lánnyal, akivel aztán nem nagyon törődött. Azt mondta, hogy a feljelentést sem a nő tette és jogerősen többször is felmentették, végül egy perújrafelvételnek köszönhetően 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

 

2004-ben szemérem elleni erőszak miatt állt bíróság előtt és korábbi ügye miatt összesen 6 év 8 hónapra ítélték, de jó magaviselet miatt 5 év után szabadult.

A férfit néhány héttel később feljelentették.

Ennyire egyszerű lenne valakit börtönbe juttatni? A fotós szerint igen. Ha ugyanis egy nő azt állítja, hogy megerőszakolta a férje/élettársa/barátja, de a férfi azt mondja, nem tett ilyet, attól még bezárják.

Ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy nem akar teljesen kibújni a felelősség alól. Csakhát

Merthogy azon az estén sem ő tette meg az első lépést. A férfi állítása szerint a lány hívta el sétálni.

Mint mondja, nem menekül a felelősség elől, sohasem tette. Szerinte több dolgot elrontott, ami miatt máig magát okolja.

 

A gólyatáborban dolgozott egyébként a barátnője is, akivel négy éve jártak. Az első napon viszont összevesztek valami hülyeségen, és a lány búcsúzás nélkül hazament. Letartóztatása után a nő még egy hónapig tartotta a fotós családjával a kapcsolatot, aztán soha többet nem lehetett elérni.

A férfi a jogerős ítéletig előzetes letartóztatásban marad. A legnehezebben most is azt viseli, hogy az ismerőseivel és családjával nehezen tudja a kapcsolatot tartani. Amikor csak teheti, olvas és ír. A börtön novellaíró versenyén harmadik lett, és tervezi, hogy három könyvet hoz majd össze, lebontva a börtönben töltött évekre, a magánéleti dolgaira és azokra, amiket a fesztiválokon, gólyatáborokon és egyetemi rendezvényeken tapasztalt. Szabadulás után pedig?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!