Belföld

2015.06.30. 14:40

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Kedden és szerdán is túlnyomóan napos időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Éjszakától csapadék már nem várható. Kedden az északi szelet eleinte még többfelé élénk lökések kísérik, estétől már mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 28 és 31 fok között várható.

 

Időjárási helyzet Európában

A Norvég-tengertől a Földközi-tenger középső medencéjéig anticiklon húzódik, amely a következő napokban tovább terjeszkedik, erősödik, áramlási rendszerében afrikai eredetű, forró, száraz levegőt szállítva Délnyugat-Európa fölé. Spanyolországban, később  Franciaországban nagy területen 35, egyes körzetekben 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A Brit-szigetektől nyugatra, a Skandináv térségben, illetve az Ural előterének déli részén ezzel szemben ciklon örvénylik, változékony az időjárás, sok a felhő, gyakran esik az eső, záporeső. Kontinensünk leghűvösebb része jelenleg a Skandináv-félsziget térsége, ahol többnyire 13 és 22 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szerda estig a Kárpát-medence fölé is egyre melegebb, szárazabb levegő érkezik, erősödik a nappali felmelegedés, éjszakától csapadék már sehol sem várható.

 

Megyei előrejelzések

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!