Belföld

2014.11.05. 14:11

Önkormányzat 2014 - Vasárnap megismétlik a polgármester-választást Ózdon

Hat polgármesterjelölt közül választhat Ózd több mint 28 ezer szavazója vasárnap. Az október 12-i polgármester-választást azért kell megismételni az észak-borsodi városban, mert az akkori eredményt a Debreceni Ítélőtábla megsemmisítette.

A vasárnapi választáson ugyanannak a hat polgármesterjelöltnek - Kónya Béla (Munkáspárt), Veres Zoltán (MSZP-DK), Fürjes Pál (Fidesz-KDNP), Janiczak Dávid (Jobbik), Tóth Melinda Anna (Jesz), Gál József (Szociáldemokraták) - a neve szerepel a szavazólapon, akik közül az októberi voksoláson is választhattak az ózdiak.

Akkor a legtöbb voksot a jobbikos Janiczak Dávid kapta, 4214-et, hatvanhattal többet, mint a várost addig vezető Fürjes Pál, a Fidesz-KDNP jelöltje.

Az október 12-i választás eredményét Fürjes Pál támadta meg, azt kifogásolva, hogy öttel kevesebb lebélyegezetlen és lebélyegezett szavazólapot találtak az urnákban, mint ahányan részt vettek a választáson az eredményjegyzőkönyv szerint, a Fidesz-KDNP-s szavazóköri delegáltak jogszabálysértést észleltek a szavazatok megszámlálásakor, valamint tanúk igazolták, hogy volt jelölt, aki anyagi ellenszolgáltatást ígért és adott a választópolgároknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!