Belföld

2012.06.11. 15:11

Atv.hu: Semjén felügyelete alá kerülhet a hírszerzés

Az Atv.hu értesülése szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felügyelete alá kerülhet az Információs Hivatal; az értesülést az MTI kérdésére hétfőn nem kívánta kommentálni a miniszterelnök sajtófőnöke.

MTI

A portál kormány közeli forrásokra hivatkozva hétfőn azt írta, hogy a korábbi tervek szerint a kormányátalakítás után Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár felügyelete alá került volna az Információs Hivatal (IH), de a törvény szerint csak miniszteri felügyelet alá kerülhet, ezért jogilag Semjén Zsolt gyakorolja majd a felügyeletet. Az IH állítja össze a kormány számára a külföldi programok háttéranyagait, illetve a magyar titkosszolgálatok a kormánynak szánt hivatalos dokumentumait. Klasszikus értelemben az IH tekinthető Magyarország polgári hírszerző szolgálatának - olvasható a cikkben.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI kérdésére azt közölte, hogy nem kívánnak élni az értesülések kommentálásának lehetőségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!