Belföld

2012.01.05. 12:38

Hamarosan szabadul a viszkis!

Január végén hagyhatja el a sátoraljaújhelyi börtönt a viszkis néven ismert bankrabló, Ambrus Attila. A Facebook-on bulit kezdtek szervezni, hogy megünnepeljék a szabadulását.

Nánási Regina

Példás magaviselete miatt már január 31-én szabadul Ambrus Attila. A bíróság 1999-ben 17 év börtönbüntetést szabott ki rá, miután közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, postákat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat. Hat év alatt több mint 142 milliót zsákmányolt. Ügyvédje beadványt nyújtott be, melyet 2011. végén elfogadott a bíróság, így 12 év után elhagyhatja a börtönt.

Ambrus Attila időközben óriási népszerűségre tett szert. Annak ellenére, hogy súlyos bűncselekményeket követett el, a közvélemény elképesztően pozitívan állt hozzá, a modern Rózsa Sándort látta benne.

Julian Rubinstein, Amerika legtöbb díjjal jutalmazott újságíróinak egyike könyvet írt róla A viszkis rabló balladája címen, majd ebből filmet is készített, amelyet az Investigation Discovery tévé Szökésben c. sorozatában 2010. április 25-én adott le.

A Viszkis olyan népszerűségnek örvend, hogy a Facebook-on bulit kezdtek szervezni, hogy megünnepeljék a szabadulását. A klubhoz több százan csatlakoztak. Hogy hol, és milyen formában zajlana az ünneplés, még nem tudni, csak azt, hogy január 15-ére tervezik.

A legújabb hírek szerint azonban Ambrus Attila felhajtás nélkül, titokban hagyná el a börtönt. Csak közvetlen rokonaival és ismerőseivel szeretne találkozni.

A börtönévek alatt egy kerámiaműhelyben dolgozott, ezzel jelentős összeget gyűjtött össze a hosszú évek alatt, melyet szabadulása után megkap. A Dunaújvárosi Főiskola kommunikáció szakán diplomát is szerzett, és tervei között szerepelt, hogy haditudósító lesz.

A börtönben többször adott interjút, és beszélt arról, hogyan került szembe a rendszerrel, miként fogadta az ítéletet, és hogyan készül a szabadságra. Az interjú részleteit itt olvashatja >>>

Most már csak rajta múlik, mit kezd az életével a börtönévek után. Talán beáll ő is a celebek sorába, és az elkövetkező években láthatjuk főzni vagy reality show-kban szerepelni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!