Belföld

2011.05.06. 07:00

Tűzhelyről borult forró leves két kisgyermekre

Forró étel borult két kisgyermekre Kékcsén; az egyik súlyos, harmadfokú, testvére másodfokú égési sérüléseket szenvedett

MTI

A gyermekekre csütörtök este otthonukban a tűzhelyről borul rá a forró leves, egyikük állapotát a nyíregyházi kórházban stabilizálni kellett - közölte Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa péntek reggel.

Az egyéves gyermeket a nyíregyházi gyógyintézetből tovább szállították a súlyos égési sérülések ellátására is specializálódott budapesti Bethesda Kórházba.    

A fővárosból rohammentő érkezett a sérültért, s a nyírségi mentők eléjük menve Polgárnál adták át a lélegeztetett, altatásban lévő kis beteget a minden eshetőségre felszerelt mentőkocsi személyzetének.     A könnyebben sérült másik, két-három év közötti gyermeket a baleset után a kisvárdai kórházba szállították a mentők.   

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta: az esetről péntek reggel érdeklődő újságíróktól értesült a rendőrség, s ennek alapján kezdték meg az adatgyűjtést, amely még tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!