Belföld

2011.02.24. 17:11

Kibővítették a minisztériumok létszámkeretét

A kormány az állami feladatok bővülése miatt 5 százalékkal megemelte a központi igazgatási szerveknél foglalkoztatottak keretlétszámát - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtökön.

MTI

Ezzel a kormányalakulást követően tavaly augusztusban rögzített 5.764 fős keretlétszámot, keddi határozatában 290 fővel 6.054-re emelte a kormány. Felhívták a figyelmet ugyanakkor, hogy ezek a számok a maximális keretet jelölik, amely sok esetben nincs is feltöltve.   
   
Nagy részben nem a minisztériumi dolgozók létszámától függ, hogy mennyibe kerül az állam az adófizetőknek - írta a KIM, hangsúlyozva, hogy "ezt a szocialisták is pontosan tudják, hiszen éveken át ők szervezték ki és talicskázták haza különféle trükkökkel a pénzt az állami intézményeken keresztül".
   
A KIM közleményében azt írta, hogy felülvizsgálataik során súlyos szabálytalanságokra derült fény a korábbi kormányok foglalkoztatási gyakorlatával kapcsolatban. "Mint kiderült: a szocialista kabinetek sokkal több embert foglalkoztattak, mint amennyit adminisztráltak - attól sem riadtak vissza, hogy feketén foglalkoztassák a közigazgatásban dolgozókat" - tették hozzá.
   
A minisztériumoknál betölthető státuszok számáról hiteles adatot közöltek - írta a KIM, leszögezve ezzel: "a jelenlegi kormány foglalkoztatása látható, áttekinthető".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!