Belföld

2010.12.16. 10:16

Elhagyja a Tisza felső szakaszát az árhullám

Elhagyja a Tisza felső szakaszát a folyón vonuló árhullám csütörtökön; Tiszabercel térségében már megszüntették a harmadfokú árvízvédelmi készültséget - közölte Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

MTI

A folyórészen jelenleg másodfokú a készenlét Szabolcsveresmarttól Tokajig, s az előrejelzés szerint a következő napokban is folytatódik a lassú apadás - mondta az igazgató. Ugyancsak másodfokú a készültség a Kraszna teljes szabolcsi szakaszán, ahol a töltések mentén 3,6 kilométer hosszon altalajszivárgásokat is észlelnek.    

A nyírségi belvizeket összegyűjtő Lónyay-főcsatorna gátjainál sincs változás, másodfokú készültségben védekeznek továbbra is. A Tiszába torkolló csatorna gávavencsellői árvízkapuja két napig még zárva lesz, hogy a magas vízállású folyóba ne kerülhessen onnan víz.  A tiszai árhullám vonulását követő szabolcsi árvízvédelmi osztag egyelőre a Tisza és a Lónyay-főcsatorna torkolati részénél áll készenlétben.    

A Szamos és a Túr mentén már nincs árvízvédelmi készültség, mindkét folyón a mértékadó szint alatti a vízállás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!