Belföld

2010.11.30. 08:41

Tetőzött a Sajó és a Bódva

Tetőzött keddre virradóra a Sajó és a Bódva, a folyók felső szakaszán azóta már apad a vízszint, a középső és alsó szakaszokon azonban még áradó jellegű vízállásokat mérnek.

MTI

Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője az MTI-nek elmondta: a Sajó az előrejelzett értéknek megfelelően Sajópüspökinél keddre virradóra 320 centiméterrel tetőzött, azóta 28 centit apadt, jelenleg 292 centiméter a vízállás.
   
A folyó középső és alsó szakaszán vízszintemelkedésre kell számítani. A másodfokú árvízvédelmi készültség továbbra is érvényben van - tette hozzá.
   
Keddre virradóra a Bódva is tetőzött Hídvégardónál, ott 237 centiméteres vízszintet mértek, azóta 212 centiméterre apadt a folyó, azaz 25 centis a csökkenés. A középső és alsó szakaszon áradó vízállások várhatóak.
   
A szakember közlése szerint a hideg idő hatására a vízgyűjtőterületen a csapadékutánpótlás csökkent, így az árhullámok levonulóban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!