Belföld

2010.11.30. 17:50

Időjárás: jön a hó, az ónos eső!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden késő délutántól dél felől egyre többfelé várható havazás, szerdán hajnalban délkeleten, keleten ónos eső, eső is lehet.

MTI

A met.hu közlése szerint szerdán sokfelé várható csapadék, ahol nem hó, ott eső, ileltve ónos eső valószínű. A szél, több helyen megerősödik, ami tovább növeli hidegérzetünket. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, -6 fok között várható, de északkeleten, illetve a vastag hótakaróval borított Alpokalján ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire +2, -4 fok között valószínű, de délkeleten +3, +4 fok is lehet.

Kedd koraestétől szerda reggelig a Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre lepel-10 cm friss hó hullhat, a nagyobb mennyiség délnyugaton várható.

Kiterjedt, tartós ónos esőre kell felkészülni! A Dunántúlon újabb lepel-15 cm megmaradó hó valószínű, de az Alpokalján és a Bakonyban 20 cm-t meghaladó mennyiség is hullhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!