Belföld

2010.08.10. 16:15

Októberig előzetesben marad Budaházy

Két hónappal, október 19-ig meghosszabbította Budaházy György előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság - tájékoztatott a bíróság kedden közleményben.

MTI

Az előzetes letartóztatást meghosszabbító döntés indoklása szerint a Budaházy György terhére rótt, bűnszervezet vezetőjeként elkövetett bűncselekmények egy része önmagában is kiemelkedően súlyos büntetési tétellel fenyegetett. A várható büntetés nagyságának jelentős volta megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét, így feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél való jelenléte csak a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartásával biztosítható - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.
   
Budaházy Györgyöt, akit 2009. június 17-én fogtak el, azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve befolyásolják a parlamenti döntéseket.
   
A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal visszaéléssel, emberölés előkészületével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítja. A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.
   
Budaházy György előzetes letartóztatását 2009. június 19-én rendelte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!