Belföld

2010.07.28. 09:50

Tíz évig élt hamis iratokkal a román

Tíz évig élt hamis irattokkal Magyarországon egy romániai férfi, akit most idegenrendészeti eljárás keretében utasítottak ki az országból.

zaol.hu

A román állampolgárságú, magyar ajkú gyanúsított kedden bukott le Nyírcsászáriban, ahol állandó lakcímre akart bejelentkezni az önkormányzatnál - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.     A százados tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatal ügyintézőjének feltűnt, hogy a férfi igazolványában szereplő adatokkal senki sem szerepel a nyilvántartóban, ezért értesítette a rendőrséget.     Az érintett adatait a nyírbátori kapitányság munkatársai sem találták meg a nyilvántartási rendszerben, ellenben kiderítették, hogy a férfi személyi igazolványának száma egy nőnek kiadott okmányhoz tartozik.    

A 42 éves román állampolgárt előállították, s ellene közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával indítottak eljárást.    

A férfi vallomásában később elmondta, hogy a régebbi típusú, könyv formájú hamis személyi igazolványt tíz éve Budapesten szerezte be, s annak felhasználásával azóta hivatalos adóigazolványt és tb-kártyát is készíttetett. Elmondása alapján okmányaival munkát vállalt, egészségügyi ellátást vett igénybe, sőt banki hitelt is felvett.    

A szóvivő megjegyezte: a gyanúsítottnak, akit idegenrendészeti eljárás keretében kiutasítottak az országból, szerencséje volt, korábban ugyanis egyszer sem igazoltatták rendőrök magyarországi tartózkodása során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!