Belföld

2010.04.09. 02:21

Képesek a tisztakezű politizálásra

A nagy közvélemény-kutatók friss felmérései megegyeznek abban, hogy az LMP bejut a parlamentbe. A párt jelöltjei felkészültek a feladatra, a frakció példát mutat majd a kulturált politikai stílusból.

Horváth A. Attila

Viant Zsolt, a Lehet Más a Politika zalaegerszegi képviselőjelöltje fogalmazott így lapunknak adott kampányzáró nyilatkozatában. Mint mondta, az LMP ugyanakkor konstruktív ellenzékként kész együttműködni abban, hogy megszavazzon bármely párt által benyújtott javaslatot, ha az a valós nemzeti célokat és az ország érdekeit szolgálja.

- Tegnap tartotta kampányzáró rendezvényét az LMP a fővárosi Kossuth téren, ahol az aktivisták egy hatalmas mosolyt formáltak. Optimizmust sugározva, pozitív üzenetet küldve a választóknak a megújulás lehetőségére hívták fel a figyelmet. Az LMP demokratikus alternatívát, új politikai stílust kínál: nem merül el a pártpolitikai csatározások mocsarában, nem pártérdeket, hanem az ország érdekét nézi, és képes a tisztakezű politizálásra - jelezte Viant Zsolt.

 

Az egerszegi országgyűlési képviselőjelölt kifejtette: az LMP-t két évvel ezelőtt azoknak a (többségében fiatal- és középkorú) polgároknak a morális felháborodása hozta létre, akiknek elege lett az országban uralkodó állapotokból, de a problémákat nem furkósbot-politikával akarják megoldani.

- A párt eddigi története teljesen mentes a botrányoktól, az LMP minden politikai lépését nyíltan tette meg, a választókat felnőtt, szuverén döntésre képes partnerként kezelve - hangsúlyozta végül Viant Zsolt.

Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!