Belföld

2010.01.27. 14:51

Illegális pornófilm-forgatást lepleztek le (frissítve)

Egy hétgyermekes anya névtelen levele alapján leplezett le a rendőrség egy újpesti illegális "szado-mazo" pornófilmforgatást; az ügyben a mentőszolgálat beosztottját tanúként hallgatták ki - közölte Baranyi József újpesti rendőrkapitány szerdán sajtótájékoztatón. A mentőszolgálat azt közölte, ha a rendőrség megállapítja munkatársuk felelősségét, akkor fegyelmi indul ellene.

MTI/AP

Az ügynek három gyanúsítottja van, közülük egy férfit vett őrizetbe a rendőrség, de az ügyészség nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatását, így valamennyien szabadlábon védekeznek - ismertette a rendőr ezredes.
   
A nyomozók 14 terrabyte-nyi felvételt foglaltak le. A bűncselekménynek tíznél is több sértettje van, közülük eddig ötöt találtak meg a rendőrök. Az újpesti rendőrkapitány sajtótájékoztatóján arra kérte az embereket: ha szexmentes munkáról szóló, meztelenül végzendő feladatot kínáló hirdetésre jelentkeztek, de ehelyett szado-mazo pornóra kényszerítették őket, akkor - legyenek akár nők vagy férfiak - jelentkezzenek a rendőrségen.
   
Baranyi József ismertette: a múlt héten kaptak egy névtelen levelet, amelyet vélhetően rossz idegállapotban, remegő kézzel írtak. A levél - bár névtelenül íródott - egy mobiltelefonszámot tartalmazott. A tulajdonosa elmondta: hétgyermekes családanya, munkanélküli és rossz anyagi körülmények között él. Jelentkezett egy hirdetésre, amelyben szexmentes, de meztelenül végzendő feladat ígérete szerepelt 100-200 ezer forintért. A hirdetés alapján olyan munkát garantáltak, amely megerőltetésbe nem kerül, illetve amelyet később sem kell szégyellnie.
   
A nő elmondta azt is, hogy felhívta a hirdetésben megadott telefonszámot, amelyen egy nő jelentkezett, megadott a jelentkezőnek egy időpontot és egy helyszínt, egy újpesti, Szilágyi úti ingatlan címét. Ott közölték a hétgyermekes anyával, hogy szado-mazo pornóról van szó, de imitálják az ütéseket, neki pedig imitálnia kell a fájdalmat. Szerződést írattak alá vele, de a dokumentumot ő maga nem kapta meg. Próbafelvétel nélkül azonnal megkezdték a forgatást. Ágyhoz, illetve padhoz kötözték, majd nádpálcával, korbáccsal és egy lapos tárggyal ütlegelni kezdte őt egy másik nő. 

Baranyi József ismertetése szerint a felek megállapodtak abban, hogy amikor valamelyik szereplő jelt ad, vagyis azt mondta, hogy "hagyd abba, könyörgök, nagyuram!", abbahagyják a felvételt. Amikor az ütlegelt nő kimondta ezeket a szavakat, bántalmazója ugyan abbahagyta az ütlegelést, ekkor azonban a producer odalépett és mindkettejüket verni kezdte. A rendőr ezredes szerint a producer véresre verte a nőket.
   
A rendőrkapitány elmondta azt is, hogy az épületben egy kórházszerű szobát is berendeztek, amelyben az Országos Mentőszolgálat egy beosztottja volt, s amelyben elsősegélynyújtó felszereléseket tároltak. Az MTI kérdésére a rendőr ezredes elmondta: a mentőszolgálat beosztottját tanúként hallgatták ki, egyelőre nem tudni, hogy tudott-e arról, mi folyik a szomszédos helyiségben.
   
Ugyancsak az MTI kérdésére a rendőrkapitány elmondta: a korábbi sajtóhírekkel ellentétben nincs információ arról, hogy az ügyben egy rendőr is érintett lenne. Mint mondta, ilyen pletykát ő is hallott, de jelenleg "nem érintett rendőr" az ügyben.
   
A filmstúdióra a hétvégén csaptak le a rendőrök, 14 főt állítottak elő, közülük 3 férfit gyanúsítottak meg. Az ügyben személyi szabadság megsértése és testi sértés miatt indult büntetőeljárás.
   
Baranyi József elmondta: 14 terrabyte-nyi anyagot foglaltak le, amelyet egy szerveren tároltak, de tudomásuk van arról, hogy létezik egy másik szerver is. Hozzátette: a felvételeket az interneten keresztül, fizetségért cserébe lehetett megnézni, továbbá "komoly pénzért" online is figyelhették a forgatást.
   
Az ezredes úgy fogalmazott: amikor belenéztek a felvételekbe, "elborzadtak, olyanokat műveltek rajta" fiatal, 20-30 év körüli nőkkel.
   
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál az MTI érdeklődésére közölte, hogy a szolgálatnak nem volt tudomása arról, hogy bármelyik munkatársa részt vett volna a szóban forgó pornófilm forgatásán. Ilyen kérés, megkeresés nem érkezett, de a kérést mindenképpen visszautasították volna, mert egy ilyen illegális tevékenység nem egyeztethető össze a mentőszolgálat szellemiségével, erkölcsével.
   
Győrfi Pál hozzátette: az elképzelhető, hogy egy munkatársuk szabadidejében vállalt ilyen feladatot, de ha ez bebizonyosodik, akkor felelősségre vonják a dolgozót, hiszen a szabályzatukban az is benne van, hogy a munkatársaknak szabadidejükben is az OMSZ szellemiségéhez méltóan kell viselkedniük, márpedig ez a részvétel semmiképpen nem egyeztethető össze azzal.
   
Kérdésre a szóvivő elmondta, megvárják, míg az ügyben lezárul a rendőrségi nyomozás, és kiderüljön, hogy az OMSZ munkatársa tudta-e, miben vesz részt. Ha a rendőrség felelősnek találja, akkor az OMSZ is fegyelmi vizsgálatot indít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!