Belföld

2009.12.02. 13:18

Gyermekbanda tartott félelemben egy férfit

Az iskolarendőri hálózatnak is köszönhető, hogy sikerült leleplezni egy gyermekekből álló rablócsoportot, amely heteken át félelemben tartott egy férfit a Borsod megyei Hernádnémetiben.

MTI/AP

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a Hernádnémetiben szolgálatot teljesítő iskolarendőr és kollégái jutottak el ahhoz az öt gyermekkorú és egy fiatalkorú fiúhoz, aki a gyanú szerint elkövette a csoportos rablást.
   
A hattagú társaság - amelynek tagjai közül a legfiatalabb 12 éves - már két hónapja félelemben tartott egy 52 éves helyi férfit. A fiúk kezdetben csak kéregettek tőle, majd egyre erőszakosabb módon bántalmazták, míg végül késsel fenyegették meg, hogy adja át a nála lévő, még megmaradt értékeket.
   
A miskolci rendőrkapitányság csoportos rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben, bár a férfi nem tett feljelentést a rendőrségen. A sértett lakásának környékét a körzeti megbízott visszatérően ellenőrzi - részletezte Dobi Tamás.
Mint mondta, a gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatók, de a rendőrség ilyen esetekben értesíti a jegyzőt és a gyámhatóságot, hogy szükség esetén intézkedjenek gyermekvédelmi gondoskodás alá helyezésükről.
   
Dobi Tamás arról is beszámolt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye több mint 180 iskolájában csaknem 170 iskolarendőr teljesít szolgálatot ez év szeptemberétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!