Belföld

2009.10.13. 07:44

Viharkárok Vas megyében - a vonatok sebességét is korlátozták

ZH - Fákat döntött ki a viharos szél Vas megyében, a tűzoltók szinte egész éjjel dolgoztak - közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem. Az erős szél miatt többfelé korlátozták a vonatok sebesességét.

MTI

Éjféltől folyamatosan érkeztek a riasztások a megye több pontjáról néha egyszerre - mondta el Mogyorósi Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Szombathelyről, Körmend környékéről, Sárvárról és Acsádról is érkezett bejelentés, a fák általában az útra dőltek, de az elektromos hálózatban, házak tetejében, vagy gépkocsikban esett károkról eddig nem érkezett jelzés - fűzte hozzá az ügyeletes.

Két vasútvonalon ideiglenesen 60 km/h-s sebességkorlátozást kellett bevezetni az erős széllökések miatt - közölte a Mávinform. 

A Balaton déli partján, a Tapolca - Székesfehérvár - Budapest vonalon, és a Budapest - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vonalon Hajdúszoboszló és Karcag között vezettek be 60 km/h-s sebességkorlátozást az erős szél miatt. Mindkét vonalon 10-25 perces késések várhatóak.

MTI

Ezek is érdekelhetik