Belföld

2009.10.15. 08:40

Új influenza: oltás után két nappal meghalt egy asszony

ZH - Két nappal azután, hogy megkapta az új influenza elleni védőoltást, meghalt egy 64 éves miskolci asszony. Krónikus szívbetegségben szenvedett, de nem halálos rendellenességben, értesült nol.hu. Egyelőre nem tudni, lehet-e összefüggés a beadott vakcina és a tragédia között.

zaol.hu

Két nappal a H1N1 védőoltás után halt meg egy 64 éves miskolci nő. Az ÁNTSZ helyi intézete hatósági boncolást rendelt el. Az asszony krónikus szívbetegségben szenvedett, de nem halálos rendellenességben. Egyelőre nem tudni, lehet-e összefüggés a beadott vakcina és a tragédia között, az azonban kizárható, hogy akkut, toxikus hatás okozta az asszony halálát, az ugyanis azonnal az anyag beadását követően jelentkezett volna, írja a Népszabadság online kiadása.

Az Országos Tisztiorvosi Hivatalnál tudnak az esetről. Kötelesek hatósági boncolást kérni, mint minden olyan esetben, ha egy-egy védőoltást követően egy hónapon belül a beoltott életét veszti.

Németh Zsolt, az oltóanyagot gyártó Omninvest Kft. vezetője a nol.hu-nak elmondta: amíg ok-okozati összefüggés az oltás és a sajnálatos haláleset között nincs bizonyítva, nem lehet a kettőt összefüggésbe hozni, vagy felelősségről beszélni. Tudomása szerint egyébként még a világon sehol sem igazolták, hogy a vakcina tragédiát okozott volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!