Belföld

2009.09.18. 16:02

Borzalom! Egy egész család követett el öngyilkosságot - csak az anya élte túl

Maglód - Feltehetően kollektív öngyilkosság szándékával nagy mennyiségű gyógyszert vett be egy maglódi család négy tagja pénteken. Hárman meghaltak, az anyát pszichiátriára szállították - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

MTI/AP

A rendőrségi információk szerint vélhetően közös megegyezéssel akart véget vetni az életének egy 53 éves nő, hasonló korú férje, valamint 19 és 20 éves lányuk. Mind a négyen nagy mennyiségű gyógyszert vettek be, de az anya még fel tudta hívni háziorvosukat, akinek elmondta, hogy a férje meghalt. 
    
A helyszínre érkező orvos nemcsak a férjet, hanem a két lányt is holtan találta, ám a bejelentést tevő asszony életben maradt. Őt a pszichiátriára szállították, ellene öngyilkosságban való közreműködés miatt büntetőeljárás indult - közölte Beluzsárné Belicza Andrea rendőrségi szóvivő. Mivel állapota miatt a nőt még nem tudták kihallgatni, egyelőre nincs a szörnyű tettre magyarázat - fűzte hozzá.
    
Az MTI megbízható helyi forrásból úgy értesült, hogy a család két felnőtt gyermekének gyógyíthatatlan betegsége miatt jutottak mind a négyen arra az elhatározásra, hogy véget vetnek az életüknek. Állítólag az anya azért élhette túl a szörnyűséget, mert pszichiátriai betegségére szedett gyógyszerei úgymond közömbösítették az öngyilkossághoz használt szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!