Belföld

2009.09.16. 02:29

Balesetből áramszünet (képgalériával)

Kálócfa (gyf) - Műszaki hibára hivatkozott az a kamionsofőr, aki járművével hétfőn éjszaka a település belterületén letért az úttestről.

zaol.hu

A baleset során kitört egy beton villanyoszlopot, az elszakadt vezetékek miatt a község egy részén az áramszolgáltatás megszűnt. Részben ennek okán, részben azért, mert a kamion a forgalmat nem akadályozta, a Csehországból a koperi kikötőbe személyautókat szállító jármű műszaki mentését így csak a reggeli órákban kezdték meg.

A négy órán át tartó munkát a falubeliek közül többen is végignézték. Megszólítva őket megtudtuk, hogy a baleset valamivel éjfél után történt. 

Egy közelben lakó asszony szerint hatalmas csattanás hallatszott, mások annyira immunisak a nagy forgalomra, hogy fel sem ébredtek.

- Ez már a harmadik kamion, amelyik így járt ebben a faluban - mondta Farkas Endre, akinek ingatlana előtt történt a baleset. - Szerencse, hogy a kerítés és a villanyoszlop megfogta a monstrumot, mert különben a szomszéd házat is ledönthette volna.

Az említett épület - akárcsak Farkaséké - üresen áll. Kálócfán egyre több ilyet látni, egyrészt a fogyó lélekszám miatt, de ok, hogy a 86-os út mellett megüresedett házakat a zaj miatt lehetetlen eladni. Laki József polgármester szerint napi átlag 1200-1400 kamionnal lehet számolni.

- Műszaki hiba történt, a kormányösszekötő rúd tört el - magyarázza oroszul a litván sofőr, aki annak ellenére sértetlenül szállt ki a járműből, hogy a villanyoszlop az utasfülkét belapította. - Próbáltam kormányozni, de nem sikerült.

- Áramütés veszélye nem áll fenn, ugyanis szakadás esetén a biztosítékok azonnal kioldanak - válaszolta kérdésünkre az áramszolgáltató helyszínen lévő szakembere. - A helyreállítás hosszadalmas munka lesz, mivel hét oszlopról szakadt le a vezeték.

- Nyolc Hyundai típusú személyautót szállított a kamion, közülük kettő totálkáros lett, négy sérült, kettőn kisebb karcolások keletkeztek - magyarázta Horváth Csaba, a LE-KO műszaki mentés irányítója. - Ha az összes helyreállítási munkát is beleszámítjuk, a kár biztosan eléri a húszmillió forintot.


A balesetet szenvedett kamionról mentik az összetört személyautókat
További képekért klikk a fotókra!

A kamion műszaki mentése is órákat vett igénybe, először egyesével le kellett emelniük a pótkocsira rögzített személyautókat, s csak azt követően lehetett hozzányúlni a vontatóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!