Belföld

2009.07.29. 13:03

Massát csütörtökön Párizsba szállítják - epegyulladást kapott

Budapest - Édesapja szerint csütörtökön Párizsba szállítják Felipe Massát, a Ferrari brazil pilótáját, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén szenvedett súlyos balesetet.

zaol.hu

Luis Antonio Massa a brazil Folha de S. Paulo című újságnak úgy nyilatkozott, hogy csütörtöktől a francia dr. Gérard Saillant folytatja fia kezelését, aki korábban az ugyancsak ferraris Michael Schumachert is ápolta. 
    
Közben kiderült: epegyulladása van Felipe Massának. "Az ütközéstől a biztonsági öv összenyomta a testét, így a belei és az epehólyagja is erős behatásnak voltak kitéve" - mondta kedden az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményének egyik orvosa a francia hírügynökségnek.
    
Az MTI ugyanakkor azt a tájékoztatást kapta, hogy a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó ÁEK részéről ilyen jellegű információ nem hangzott el. 
    
A tavalyi világbajnokságon második pilótát szombaton az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be a kórház intenzív osztályára, ahol megoperálták. Massa tudja a végtagjait mozgatni, hétfőn levették a lélegeztetőgépről, és rendszeresen kommunikál a családtagjaival, akik vasárnap érkeztek a magyar fővárosba.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!