Belföld

2009.06.12. 13:07

Fellebbez az Újpest az MLSZ határozata ellen

Budapest - Fellebbezést nyújt be az Újpest FC a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának csütörtöki határozata ellen, mert a klub szerint az MLSZ nem várta meg az írásos rendőrségi jelentést, ennek hiányában pedig nem dönthetett volna az ügyben.

zaol.hu

Ezt Csehi István, az Újpest ügyvezető igazgatója jelentette be pénteken sajtótájékoztatón.
    
"Visszafogottan és nyugodtan próbáltuk meg kezelni a helyzetet, szerettük volna megvárni a rendőrség és az Újpest vizsgálatának írásos változatát, ám arra nem számítottunk, hogy ezeket megelőzően határozatot hoz majd az MLSZ fegyelmi bizottsága - mondta Csehi. - Üzenetrögzítőn keresztül én is megkértem Retteghy Istvánt, a fegyelmi bizottság elnökét, hogy az említett dokumentumok áttekintéséig halassza el az ítélethozatalt." 
    
Amennyiben a fellebbviteli bizottság elutasítja a klub fellebbezését, úgy az MLSZ elnökségéhez, és akár a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) is fordulnak az újpestiek. 
    
"Véleményünk szerint a fegyelmi bizottság hibát követett el, amikor nem várta meg a rendőrségi jelentést, amelyben a hatóság alátámasztotta, hogy a súlyos rendzavarást a Fehérvár FC szurkolói kezdeményezték - mondta Dányi Szilárd klubjogász. - Nem vitatjuk, hogy klubunk is hibázott, ám a hiba mértékét, annak súlyosságát részletesen meg kellett volna vizsgálni."     
Dányi hozzátette: a fellebbezés díja 300.000 forint, halasztó hatálya pedig nincs, így ha nem születik döntés a következő szezon kezdetéig, akkor a klub köteles elkezdeni a büntetés letöltését. 
     
Az MLSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön a Soproni Liga 30. fordulójában lejátszott Újpest FC-FC Fehérvár találkozón történt rendzavarások miatt két hazai bajnoki zárt kapuk mögötti megrendezésével, továbbá egymillió forintos pénzbírsággal sújtotta a lila-fehéreket.
    
Csehi a sajtótájékoztató végén elmondta, hogy az Újpest FC új vezetőedzőjének kilétére hétfőn derül majd fény, egyelőre azt sem kívánta elárulni, hogy külföldi vagy magyar szakember lesz-e a csapat trénere.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!