Belföld

2009.06.03. 06:06

Bajnai 50 napja

Budapest - Bajnai Gordon sikeresnek nevezte kormánya eddigi 50 napját. A miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió reggeli hírműsorában ezt azzal indokolta, hogy megcsinálták, amire vállalkoztak, vagyis nagyon gyors cselekvéssel visszafordították Magyarország szekerét arról a lejtőről, amelynek szakadék van a végén.

zaol.hu

Elmondta: a legfájdalmasabb lépéseket már megtették, de van még néhány olyan takarékossági intézkedés, amelyek a jövő évi költségvetésben jelennek majd meg. Ide sorolta többek közt, hogy takarékosabban kell gazdálkodnia az államnak. Ezek a lépések kevésbé érintik közvetlenül az embereket, sokkal inkább a nem hatékonyan működő állami vállalatokra, önkormányzati szervezetekre vonatkoznak majd - közölte.

A legfontosabb feladatnak a növekedés újraindítását nevezte. Ehhez több lépésre van szükség, például beindítani a kisvállalkozások finanszírozását, kiválasztani és erősíteni Magyarország jövőbeni húzóágazatait - mondta a miniszterelnök.

 Bajnai Gordon ha kell, tovább tárgyal a szabad demokratákkal a vagyonadóról, akik az egyeztetésre vonatkozó igényüket kedden jelentették be. Számunkra a lényeg az, hogy vagyonadóra szükség van Magyarországon, és az ebből befolyó 40-50 milliárd forint a személyi jövedelemadó csökkentésére menjen. Technikáról, részletekről szívesen egyeztetek bárkivel, van még idő, hiszen a vagyonadó júniusban kerül a parlament elé - fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!