Belföld

2009.05.18. 14:30

Páva Zsolt „leépít”

Pécs - A tanácsnoki pozíciók megszüntetésére és a városi tulajdonú cégek felügyelő bizottsági tagjai számának csökkentésére tett javaslatot Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere a közgyűlés frakcióvezetőivel és frakcióval nem rendelkező pártok tagjaival folytatott hétfői megbeszélésén.

zaol.hu

    "Azt kértem, fontolják meg az fb-tagok számának az esetenkénti hat-nyolc helyett a törvényi minimumban meghatározott három, indokolt esetben öt főre csökkentését, továbbá azt is, hogy e pozíciókat önkormányzati képviselő a jövőben ne tölthesse be. Felvetettem továbbá a tanácsnoki tisztségek megszüntetését, amely alól egy-két ügy, például a kisebbségeké jelenthet kivételt" - mondta Páva Zsolt a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

A napokban nagy többséggel megválasztott politikus szerint javaslatait a Pécsett kialakult politikai helyzet, a takarékoskodás, továbbá az ésszerűség indokolja. A leépítés húsz embert érinthet, viszont évi tízmillió forintos nagyságrendű megtakarítást eredményezne.

Páva Zsolt rámutatott: elképzelései csak akkor válhatnak valóra, ha azokat a közgyűlés is megszavazza. Erre a képviselők többségének támogatása esetén a közeljövőben kerülhet sor.

A polgármester az MTI azon kérdésére, hogy tervez-e még elbocsátásokat az önkormányzatnál, azt mondta, minden státust felülvizsgálnak, s a jegyzővel együtt hoznak döntést, "de erről még korai beszélni".

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!