Balatongyörök

2015.03.03. 15:25

A bor szép, mint egy fehérnép

Balatongyörök - A címben szereplő mondat Dr. Brazsil József borásztól származik. Ő tartott előadást Bor és szerelem címmel a Társas-kör legutóbbi összejövetelén.

Keszey Ágnes

Baráti társaságként találkoznak egymással a decemberben alakult Társas-Kör rendezvényein a falu lakói.

- Előadások és kirándulások szerepelnek a programunkban. Főként vallásokkal, kulturális témákkal ismerkedünk az előadók segítségével. Kéthetente csütörtökönként 17.00 órakor kezdődnek az előadások, melyek után tea mellett beszélgetünk is. Cél, hogy az emberek össze tudjanak járni, találkozni egymással. Mindenkit szeretettel várunk, akit érdekel valamilyen téma vagy kirándulás, nincsen állandó tagság mondta el a Társas-kör vezetője,Tóthné Takács Magdolna.

Az előadás után borkóstolón vehettek részt a Társas-kör tagjai. Dr. Brazsil József a klub vezetőjével Tóthné Takács Magdolnával Fotó: KESZEY ÁGNES

A legutóbbi összejövetelen a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere, Dr. Brazsil József beszélt arról, mi mindenben hasonlít a bor és a szerelem.

- A bort mindig páratlanul kell inni, mert a párja mi vagyunk. Kettőt mindenképpen: egy elsőt és egy utolsót.

A borban, csakúgy, mint a szerelemben, az összhangot kell keresni. A jó bor lehet elegáns, szép, kedves és behízelgő, illatos mint egy fehérnép. Harmonikus, mint a szerelem. .Lehet testes, vagy bársonyos, selymes, a lényeg, hogy jó vele együtt lenni. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!