Balatongyörök

2014.10.24. 16:47

Bortúra boszorkákkal

Balatongyörök - Becehegy - Nem bűbájjal, borral várták a boszorkányok várták a szőlőhegyre érkező vendégeket.

Keszey Ágnes

Négy pince csatlakozott a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület kezdeményezésére a Nyitott Balaton akcióhoz.

- Ingyenes borkóstolóra várjuk a vendégeket és hogy mindenki meg tudja ízlelni a balatoni nedűket, bortaxi is jár a helyszínek között. Olaszrizlinget, forralt bort, teát, zsíros kenyeret, sült gesztenyét kínálunk a vendégeknek, a jó hangulatról harmonikás is gondoskodik – mondta el a boszorkányjelmezbe öltözött Horváth Lászlóné a Turisztikai Egyesület elnöke a Simándy-pincénél.

A hideg idő és az eső ellenére sokan részt vettek a bortúrán. A tíz fős, tatabányai baráti társaság például a hosszú hétvégére érkezett Balatongyörökre, és már érkezés előtt kinézték maguknak ezt a programot – tudtuk meg Neumayer Tibortól.

A helybeliek is örömmel fogadták az őszi programlehetőséget.

- Sok rendezvényen részt veszünk, Balatongyörök a legjobb település, és a balatoni borok a legjobbak – mondta Tóth Bálintné és Tóth Bálint.

A bortúra résztvevői nemcsak a szőlőhegyen, hanem a faluközpontban lévő pincék borait is megízlelhették. És hogy miért pont boszorkányok kínálták a borokat? Az elkövetkezendő napokban is hasonló rejtélyes figurák bukkannak fel a különböző programokon: jövő pénteken például Szellemvadászat lesz, melyben a Keszthelyi-hegység suhanó titkait mutatják be a vendégeknek: a vadászat állomásain barátságos balatoni szellemek és szellemes feladványok várnak az izgalmas játék résztvevőire, akik kincseket is gyűjthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!