Bulivan

2012.12.19. 12:49

A Zaklatás dalszövegei ma is aktuálisak

Zalaegerszeg - Mintegy másfél éves kényszerszünet után a hét szombatján lép ismét a színpadra az egyik legpatinásabb zalai rockzenei formáció, a Zaklatás. A punk és rock keverékét játszó együttes tagcseréken esett át, elsősorban ez hátráltatta a közös munkát.

Gyuricza Ferenc

A visszatérésre a megyeszékhelyi Club Grabowsky-ban kerül sor, ahol egy baráti zenekar, az Auróra előtt játszhat a jelenleg az énekes Tenki Zoltán, a gitáros Gallai Gábor és Tóth Ferenc, a basszusgitáros Sípos Zsolt, valamint a dobos Bogár Tamás felállásban dolgozó csapat.

Visszatérésre készül a zenekar (Fotó: Gyuricza Ferenc)

- Basszusgitáros gondjaink voltak, ezen a poszton hosszú ideje nem volt állandó tagunk, ezért nem tudtunk fellépni - sorolta a kényszerszünet okait a zenekar alapító frontembere. - Most azt érzem, megint kialakult egy ütőképes felállás, ezért nemcsak a hét végi zalaegerszegi koncertre készülünk, de továbbiakat is szervezünk már. A Zaklatás 1995-ben alakult, voltak nagyon jó éveink, koncerteztünk a Beatrice és az Auróra társaságában is, a klipünket országos televíziók játszották, de azok az idők elmúltak. Ma már családom van, az előző basszusgitárosunk is azért lépett ki, mert náluk is gyermek született, a korai időszak lendületét már nem tudjuk produkálni. Tulajdonképpen a mai felállást nézve, egy kivétellel mindenkinek van már gyermeke, családapák lettünk, másfajta felelősségünk van.

Tenki Zoltán hozzátette: bár a Zaklatás az elmúlt hónapokban parkolópályán volt, azért születtek új dalok, illetve vannak kidolgozásra váró friss ötleteik. A zenekar alapítója szerint a zenei világuk nem változott, egykoron a szövegcentrikus rock mellett tették le voksukat, ennek ellenére sokan mégis a punk kategóriába sorolták be őket, amivel már akkor sem értettek egyet, ám kényszerűségből elfogadták. Szerinte sokkal többet árul el róluk a közönségük összetétele, amiben a rockerek, a punk hívei, de a nemzeti rock kedvelői is felbukkannak.

 

Tenki Zoltán (Fotó: Gyuricza Ferenc)

- A Fekete Bárány zenekarok, a Beatrice és a P.Mobil voltak a példaképeink - magyarázta az énekes. - Akárcsak ők, mi is a szövegekre fektettünk nagy hangsúlyt. Amikor kezdtünk, nem is volt másik olyan műfaj, amelyiknek a képviselői csak úgy in medias res, megmondták volna a frankót. A Zaklatás szövegei, így például a Világgá megyek vagy az Ígéretek, a mai napig is ugyanolyan aktuálisak, mint amikor megszülettek. Emiatt úgy gondolom, ha egy kicsit visszafogottabban is, de van helyünk még a zenei palettán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!