Bak

2010.07.28. 13:36

Húszéves jubileumra készülnek Bakon

Idén ünnepli a Baki Pántlika Néptáncegyüttes megalapításának és fennállásának 20. évfordulóját.

Dezse Anna

A csoportból a legifjabbak és az ifjúsági korcsoport tagjai szinte minden évben részt vesznek egy edzőtáborban, melyben természetesen a kikapcsolódás mellett újabb táncokat tanulhatnak meg. Idén harminchárman táboroztak Bázakerettyén, s ez idő alatt bagi és kalocsai hagyományokkal ismerkedtek, valamint a lányok a szlavóniai karikázó, a fiúk pedig a kalotaszegi legényes lépéseit sajátították el.


A csapat már most gőzerővel készül a jubileumra, hiszen idén szervezik meg először a Pántlika Folklór Fesztivált és Kézműves Vásárt, melynek zárásaként a jubiláló együttes nagyszabású gálaműsorral lép színpadra.

A rendezvény felvonulással indul Bak főutcáján, majd több száz táncos és népzenész veszi birtokba a színpadot. A programok között szerepel még a népi kézművesek bemutatója és vására, népi játszóház és játszótér, valamint folk-kocsma kialakítása.

E fesztivált hagyományteremtő céllal minden évben megrendezik a megyei népi mozgalom szerves részeként, mint az őszi időszak egy kellemes kikapcsolódási lehetőségét.

Az egész napos rendezvény a falu központjában, a faluház és környékén csalogatja a népi kultúra iránt érdeklődőket.

A Pántlikások mellett népzenekarok, népdalkörök és más zalai néptánccsoportok is fellépnek majd, s minden érdeklődőt illetve régi és jelenlegi Pántlikás táncost nagy szeretettel várnak a szeptember 25-én megrendezésre kerülő fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!