Baba

2009.07.06. 02:28

Apanapló - Elvarázsolt királylányok és királyfik jelentkezését várjuk

Gyerekkoromban mindig elhittem, hogy a csúnya, gonosz banya képes egyetlen pálcaintéssel békává varázsolni szegény szerencsétlen királyfikat.

Szalabán Attila

Gyerekkoromban mindig elhittem, hogy a csúnya, gonosz banya képes egyetlen pálcaintéssel békává varázsolni szegény szerencsétlen királyfikat. Aztán persze örültem, amikor a történetből kiderült, hogy jött a mesehős, és megcsókolta

a csúf varangyot, mely abban a pillanatban visszaváltozott szépséges hercegi sarjjá.Ezért aztán a nagyapám Látó-hegyi birodalmába kiérve első utam mindig a közelben csordogáló patak felé vezetett, és kutattam a békák után. Ki tudja, ha valamelyik varangy viselt volna valami koronához hasonlót, talán még meg is puszilom. Felnőttként pedig inkább már azon kuncogtam, hogy vajon a visszaváltozás után is legyeket evett-e a királylány, vagy inkább a francia menü ínyencségeire szavazott - lásd rántott békacomb...A lehetőség, hogy családunkban valaki mégis talál egy elvarázsolt főnemest, persze még fennáll, sőt, az utóbbi időben erősödnek az esélyei. Két lányom ugyanis kikönyörögte magának az első háziállatot - az ötlet Héditől származott, Duc (hivatalosan Sára) pedig lelkesen támogatta. S mivel korábban már mindketten rengeteg elvarázsolt békás mesét hallgattak meg otthon, a végkifejlet előre kiszámítható volt: ahogy berohantak a kisállat-kereskedésbe, rögtön kiszúrták maguknak az afrikai karmosbékák medencéjét. Először persze csak egyet, aztán következő hétvégén a párját is hozzá. Hiába, a nagylányom ötéves fejjel azért annyit már sejt a biológia törvényeiből, hogy a kisbékákhoz minimum két béka szükségeltetik.Szóval most két brekuc

a sztár kis lakásunkban, pláne, mikor tisztításkor kikerülnek a helyükről, és lányaim a kezükbe vehetik őket. S ha valamelyik béka megunván az apró gyerekujjak molesztálását, hosszú ugrásokkal menekülni kezd, olyankor sikongatásoktól hangos a ház, talán még a földszinten lakók is azt hallgatják, ahogy Hédi, illetve Duc üldözi a szökevényt.

Azért megcsókolni még egyiket se merték - igaz, ezúttal szerintem módosult a mese. Nem a békák bűvölődtek el, hanem a lányaim- hiába, a természet varázsa minden bűbájnál erősebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!