Alsónemesapáti

2010.09.01. 11:16

Tovább folytatják a kompetencia alapú oktatást

A projekt ugyan véget ért, de folytatják a kompetencia alapú oktatást a Csertán Sándor általános iskolában. Mindez a TÁMOP 3.1.4 pályázat záró konferencián hangzott el Alsónemesapátiban, ahol a másfél éves projekt értékelését tartották.

Horváth László

A Nemesapáti – Alsónemesapáti Csertán Sándor általános iskola és a „Maci” óvoda a fenntartó önkormányzatokkal közösen nyerte el a TÁMOP 3.1.4 pályázatot. A 3.1.4/08/2-2009-0276 pályázat értékelésén részt vettek a kompetencia alapú oktatásban bevont pedagógusok, a fenntartó önkormányzatok, valamint az SZM, és a helyi egyházközség vezetői.


Szabó Katalin igazgató köszöntője után Bedő Ferenc, a Zala Iskola Közoktatási Szakértői Csoport mentor-szaktanácsadója ismertette az oktatási program lényegét. Majd Fehér Attila projekt menedzser számolt be a ténylegesen elvégzett munkáról, megköszönve a résztvevő pedagógusok és az intézményeket fenntartó önkormányzatok vezetőinek segítségét.


A beszámolót követően a programba bevont pedagógusok osztották meg tapasztalataikat, kiemelve, hogy az oktatási módszer jó, és hatékonyabb mivel a tanulók cselekvő részesei a tanóráknak, így a felhalmozott tudásanyag is jobban megmarad emlékezetükben. Elhangzott, hogy ugyan a projekt lezárult, de a sikereken felbuzdulva a Csertán Sándor általános iskolában és a „Maci” óvodában – továbbra is együtt működve – az idei tanévben is folytatják a megkezdett munkát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!